Borgere: Det er en lurvet sag

Firma i dobbeltrolle skaber mulighed for kæmpevindmøller i værdifuldt landskab

En lurvet sag.

Sådan beskriver en gruppe borgere de vindmølleplaner, som Haderslev kommune er på vej til at gøre til virkelighed i et naturområde, som indtil nu har været betegnet som værdifuldt, hvorfor vindmøller ville være forbudt lige der.

Sagen kort: En kreds af investorer vil opføre 39 kæmpe vindmøller på 130 meters højde og en rotordiameter på 100 meter på kanten af det værdifulde landskab fra Skrydstrup til Ribe, kaldet Kastrup Enge. De køber et rådgivende firma, Planenergi, til at sørge for at få de nødvendige tilladelser fra Haderslev kommune.

Kommunen er velvillig, men nogle af møllerne skal stå i det værdifulde landskab.

Skal planerne blive til noget, så må det værdifulde landskab laves om til ikke-værdifuldt.

Kommunen køber et rådgivende firma til at lave en landskabsanalyse. Firmaet er Planenergi, altså det samme firma, som skal skaffe tilladelserne til vindmøllerne. Planenergi kommer ikke overraskende frem til, at lige præcis der, hvor vindmøllerne skal stå, der er landskabet ikke værdifuldt længere.

At det samme firma således kan hjælpe både kommune og vindmøllelaug med at få ændret områdets karakteristik, møder kritik fra borgerne i området.

Det virker som om de er fulstændig ligeglade med borgerne

 

Mads Ingemann Olesen fra Toftlund bliver nabo til kæmpevindmølleparken. Han siger til TV SYD, at det er en lurvet sag.

 -Jeg kan ikke lade være med at tænke, at kommunen spiller med fordækte kort. Det virker som om, de kan se en gevinst og er fuldstændig ligeglade med borgerne.

Se videoen med Mads Ingemann Olesen øverst i artiklen.

TV SYD har tirsdag forsøgt at få en kommentar fra formanden for kommunens Plan og miljø udvalg, Benny Bonde, Liberal Alliance, og fra borgmester H.P.Geil, Venstre, men ingen af dem ønsker at udtale sig om sagen, før sagen er blevet undersøgt juridisk.