TV der bevæger dig

Borgere med handicap får mere ferie

Handicappede borgere i Haderslev Kommune kan se frem til to feriedage mere. Et enigt socialudvalg i kommunen har netop besluttet at udvide den nuværende ordning fra fire til seks feriedage i 2015.

00:53

Borger med handicap får mulighed for at komme på ferie i flere dage. (Arkiv)

1 af 2

-Vi er vi glade for, at vi er blevet enige om at udvide ordningen. Det giver borgerne mulighed for at komme på flere ture eller måske tage lidt længere væk også med overnatninger, siger formand for Socialudvalget i Haderslev, Peter Kofod Poulsen (Dansk Folkeparti).

Oprindeligt var der lagt op til, at de fire feriedage skulle fortsætte i 2015, men på sidste udvalgsmøde besluttede Socialudvalget så at lægge to dage til de nuværende fire dage, så det til næste år bliver muligt at komme på ferie eller ture i op til seks dage.

Beslutningen kommer oven på, at kommunen i juli i år ændrede reglerne for ledsagerordning for handicappede i Haderslev. Det blev forbudt for de handicappede at selv at betale kommunalt ansatte for at tage med ud at spise eller tage med på en længere sommerferie. Den beslutning gælder stadig.

Men med en udvidet ferieordning fra fire dage til seks dage på den kommunale feriekonto, får handicappede Haderslev borgere nu langt større mulighed for at komme ferie.

Ordningen gælder for borgere med et handicap, der bor i botilbud og borgere der modtager bostøtte i eget hjem og som har brug for personledsagelse til ferieture og aktiviteter uden overnatning.