Borgmester: Nej tak til julegave

Borgmester Jens Christian Gjesing undrer sig over, at han som medlem af enegiselskabet Sydenergis repræsentantskab er blevet opfordret til at købe en julegave til sig selv - på elkundernes regning.

- Jeg finder, at den beslutning, som formandskab og direktion har taget, er ganske og aldeles forkert, skriver han i en pressemeddelelse mandag aften.

- Han kan bare lade være med at bestille en julegave, siger den nye bestyrelsesformand i Sydenergi, Jens Bahne Jørgensen til TV SYD.
Der er alene tale om en lille erkendtlighed, fordi de over 300 medlemmer af repræsentantskabet engagerer sig.

Undrer sig

Borgmesteren undrer sig over forslaget.

- Jeg har ladet mig vælge til repræsentantskabet for at styrke brugernes indflydelse på stabil, økonomisk fornuftig  og forhåbentlig klimavenlig levering af strøm i vores landsdel, skriver han videre. 

Hvis formandskab og direktion ønsker at fastholde jule-gaveriet, opfordrer han de øvrige medlemmer af repræsentantskabet til en at lade være med at bestille én af de foreslåede gaver - eller at de får mulighed for at et tilsvarende beløb overføres enten til Røde Kors eller Folkekirkens Nødhjælp.

Noget for noget

Jens Bahne Jørgensen er sikker på, at julegaven vil blive drøftet på de fem møder, som Sydenergi holder med repræsentantskabet i løbet af oktober og november.

- Vi er et stort selskab - og mange af medlemmerne har givet udtryk for at de gerne vil vide mere om Sydenergi. Det bruger vi de nye møder, hvor de investerer tre-fire timer to gange om året på. Og gaven er ment som en lille belønning for det engagement.

- Vi har brug for engagerede medlemmer - og de har brug for os. Så det er lidt noget for noget.

Værdi: 500-1000 kr.

Medlemmerne kan vælge mellem fem gaver til en værdi mellem 500 og 100 kr. F.eks. en elektronisk p-skive i Jakob Jensen-design, et Rosendal vinsæt eller en bore-skrue-maskine fra Black & Decker.

- Det sidste vælger jeg ikke selv, for jeg er ingen handymand, siger Jens Bahne Jørgensen til TV SYD.

Det er første gang, Sydenergi vælger at tilbyde medlemmer af repræsentantskabet gaver. Der er ingen aflønning af medlemmerne for arbejdet.

Gaverne er afstem med skattevæsenet regler for den slags, forsikrer bestyrelsesformanden.

Kan bare lade være

Jens Chr. Gjesing foreslår, at beløbet i stedet kan sendes til Røde Kors eller Folkekirkens Nødhjælp.

Det har fået Erik Christiansen, byrådsmedlem i Esbjerg, til at reagere. Han synes, at pengene skal give til andre organisationer.

- Men de kan jo bare sige nej til at bestille en af tingene, gentager Jens Bahne Jørgensen. Det er et tilbud, vi har sendt medlemmerne i dag.

Politisk Ego-trip

Haderslev borgmesterens mail har affødt flere reaktioner:

Gert S. Haurum kalder det endnu et eksempel på et politisk ego trip!!!

- Borgmesteren pudser sin glorie, sklriver han. Har man som repræsentantskabsmedlem problemer med at modtage "gaven" så er det anvist, hvordan det kan lade sig gøre at undlade at få den, og hvis mange gør det så kan elprisen nok sænkes betydeligt!

- Har man derudover problemer, så lad os drøfte det på et rep.møde, og ikke i alle mulige og umulige nyhedsmedier. Et sådant medie flop vil ganske givet "styrke" den almindelige forbrugers tillid til elselskabet, slutter han.

Bestyrelsesformanden er sikker på, at emne vil blive drøftet på efterårets dialog-møder fem steder i landsdelen.

- Og jeg glæder mig allerede, siger han til TV SYD.