Borgmester om ny hotspotchef: Én kriminel mindre vil være en succes

En ny hotspotchef skal dæmpe uroen blandt unge i Haderslev. En mindre i den kriminelle løbebane vil være en succes, siger Haderslevs Borgmester.

Vold, gruppeslagsmål, hærværk og bilbrande har i en længere periode præget Haderslevs natteliv, og skabt utryghedhed hos byens borgere.

quote

Vi vil prøve at bryde den sociale arv hos nogle af disse unge, og sådan en hotspotchef skal være kontaktperson på tværs af alle indstandser, som møder og arbejder med de unge både i kommunen, hos politiet og borgerne.

H.P. Geil, borgmester, Venstre, Haderslev

Sidste år valgte politiet at trække sig fra nogle optøjer i midtbyen. I foråret bad borgmesteren om at få sat videoovervågning op i en af de mest urolige gader.

Nu kommer de med et nyt middel: Det er en nyansat såkalt hotspotchef, som skal forebygge kriminalitet blandt de unge mellem 12 og 18 år. En funktion som borgmester H.P. Geil (V) forventer sig meget af:

- Vi vil prøve at bryde den sociale arv hos nogle af disse unge, og sådan en hotspotchef skal være kontaktperson på tværs af alle indstandser, som møder og arbejder med de unge både i kommunen, hos politiet og borgerne.

Haderslev byråd er enige om at sætte ind på alle fronter, så der igen kommer ro i byen, og hotspotchefen er ansat for en to-årig periode

- Hvis bare hotspotchef kan få en ud af den kriminelle løbebane, så er det er succes, siger H.P Geil.