TV der bevæger dig

Børn løber for syge børn

I dag brugte 450 børn i Haderslev deres skoledag på at løbe. Tilsammen har de løbet hundredvis af kilometer for at hjælpe kræftsyge børn.

02:28

I dag løb 450 elever over 63.000 kroner hjem til kræftsyge børn.

1 af 2

TV Syd var med, da eleverne gjorde klar til at sætte af. De raske løb for børn, der ikke kunne selv. 450 Børn fra Haderslev Realskole gav masser af støtte i dag. De løber for at samle penge ind til kræftramte børn på deres egen alder.

Kan snart løbe med

En af dem er Bjørk Ellegaard, der har haft leukæmi. Hun er blevet rask, og måske kan hun snart selv løbe med.

- Jeg kan gå lidt længere, end jeg kunne, lave lidt flere ting, og jeg har fået flere kræfter, siger hun. Måske kan hun igen efter sommerferien.

Indtil da løber andre børn for hende og børn, der også har eller har haft sygdommen, og mens de raske børn får sved på panden, donerer deres familier penge til børnecancer-fonden.

Tænk på de andre

Frisør Tanja Ougaard Schønnemann fra Haderslev, siger, det er vigtigt at tænke på andre end os selv.

- Jeg har selv raske børn og det er jeg selfølgelig glad for, og skulle der ske noget med dem, så ville jeg da også være taknemmelig, hvis andre vil gøre noget for dem.

Christian Bryde Jessen var en af dem, der løb i dag.

- Jeg kan jo gå ud og lave næsten lige det jeg vil, siger Christian. De syge skal måske ligge på en eller anden klinik og have kemo og gå rundt med kasket på, fordi de har mistet alt håret. Jeg er da glad for, at jeg kan løbe. Det er jeg taknemmelig for. Andre kan ikke. Men jeg kan.

Team Rynkeby Sønderjylland har arrangeret velgørenhedsløbet. I dag gav det 63.559 kroner.