Børnehavebørn leger for at lære at sundt er sjovt

Torsdag får børnene i Børnehuset Suset i Haderslev og daginstitutionen Under Egen i Kolding en ekstra god dag.

Børnehaverne får besøg af maskotterne Hoppeline og Frækkefrø fra det landsdækkende sundhedsprojekt for børn, Hoppeline.

Selvom man er lille, kan man godt lære, at "sundt er sjovt". Børnene i Børnehuset Suset og daginstitutionen Under Egen har sammen med børn fra mere end 900 andre danske daginstitutioner hoppet, danset og løbet sig gennem foråret sammen med figurerne fra Hoppeline-universet.

Nu har børnene vundet et besøg af projektets maskotter Hoppeline og Frækkefrø og en musikpædagog. De vil torsdag formiddag sætte gang i børnehaverne.

quote

Vores hoppeline-team spiller op til musik og bevægelse for børnene, så der bliver masser af sjov og ballade i børnehaven.

Lise Hostrup Sønnichsen, projektleder, Hoppeline/KOSMOS

- Vores hoppeline-team spiller op til musik og bevægelse for børnene, så der bliver masser af sjov og ballade i børnehaven, fortæller projektleder for Hoppeline, Lise Hostrup Sønnichsen, fra det nationale videncenter KOSMOS (KOst, MOtion og Sundhed) i en pressemeddelelse.

Hoppeline er et sundhedsprojekt målrettet de ældste børnehavebørn, men også de yngste kan være med. Hjertet i Hoppeline er aktiverende fortællinger, hvor børnene sammen bevæger sig til en fortælling, der læses op på legepladsen.

Målet er at få mere fysisk bevægelse ind i hverdagen for de mindste, og som projektets slogan "sundt er sjovt" antyder, så leger børnene sig til en mere aktiv dag med Hoppeline.

www.hoppeline.dk finder du også musik, tegneark, sund inspiration til madpakken og andet som passer til Hoppelineuniverset.