TV der bevæger dig

Brødre jager mad, der er på vej i skraldespanden

Hjemløse og socialt udsatte i Haderslev har fået en butik, hvor de kan købe det, som supermarkeder ikke kan – eller ikke må – sælge.

Kristian Ringgaard Møller med noget af udbyttet fra dagens indsamling.

Kristian og Thomas Ringgaard Møller fra Skrydstrup står bag initiativet. I samarbejde med lokale supermarkeder indsamler  de varer, som ikke er solgt før udløbsdatoen. Varerne sælger de til fordelagtige priser til hjemløse i en interimistisk butik.

- Det er for det meste frugt og grønt og nogle gange kød, forklarer Kristian Ringgaard Møller til TV SYD. Der kan være en plet på æblet eller en appelsin i nettet, der er dårlig. Dem må de jo ikke sælge i butikken.

De mange varer skal ikke gå til spilde, mener han:  - De kan mætte maverne på de udsatte, der ikke har råd til at købe ind i supermarkederne.

- Mange af dem har ikke til at brødføde sig selv og deres børn, hvis ikke de får hjælp hos os.

En af butikkerne, som bidrager, er Kiwi i Starup.

– Vi vil rigtig gerne give noget til lokalsamfundet, så jeg er rigtig glad for, at de varer, vi ikke kan sælge her, kan gøre en forskel, siger butikschef Martin Skov, til TV SYD.

Butikken ligger i Skrydstrup - og der er åbent tre aftener om ugen. I weekenden blev stiftet en forening, hvor frivillige hjælper til - og man skal være medlem af foreningen for at kunne forsyne sig i butikken.