Byrådsmedlem dropper Liberal Alliance og skifter til Nye Borgerlige

Hele bestyrelsen for Liberal Alliance i Haderslev, med undtagelse af én, skifter til Nye Borgerlige.

Korrektion: Tidligere fremgik det af artiklen, at også Jacob From har forladt Liberal Alliance til fordel for Nye Borgerlige. Det er ikke korrekt. TV SYD beklager fejlen.

Artiklen er opdateret klokken 10.09 med citat fra Nye Borgerlige.

Liberal Alliance er nu ikke længere repræsenteret i byrådet i Haderslev Kommune.

Benny Bonde, der er udvalgsformand for Plan og Miljø, skifter nemlig til Nye Borgerlige.

Det oplyser byrådspolitikeren på Facebook.

Det er rigsretssagen mod Inger Støjberg, der har været udslagsgivende for partihoppet.

- Jeg var rystet. Inger Støjberg burde have haft en medalje. I stedet for først at læse en rapport på 4000 sider, så bakker man op om en rigsretssag mod hende. Hvordan kunne de se sig i spejlet? Hun har kæmpet mod gamle pædofile mænd, der har misbrugt 12 – 13-årige piger. En kultur der ikke hører hjemme i Danmark, siger Benny Bonde til JydskeVestkysten.

Han er dog ikke den eneste, der laver samme skifte. Hele bestyrelsen for Liberal Alliance i Haderslev med undtagelser af én skifter nemlig til Nye Borgerlige. Det gælder ifølge JydskeVestkysten Thomas Vedsted og Jesper Falkenløve.

Ved kommunalvalget i 2017 kom Liberal Alliance ellers ind i byrådet i Haderslev med to mandater. For knap to år siden forlod Malene Ravn Neumann dog partiet for at blive løsgænger og siden medlem af Dansk Folkeparti. Med Benny Bondes skift til Nye Borgerlige er det indtil videre dermed slut for Liberal Alliance i byrådet.

quote

Ved mange andre kan vi sige, at de skifter over, fordi græsset er grønnere på den anden side, og dér holder vi lidt igen

Kim Miklas Andersen, hovedbestyrelsesmedlem, Nye Borgerlige

Sagde nej til partihoppere

Nye Borgerliges hovedbestyrelse med Pernille Vermund i spidsen havde ellers sendt en mail rundt i partiet, hvor den skrev, at det var slut med partihoppere i Nye Borgerlige.

- Hovedbestyrelsen har besluttet at stoppe med at optage siddende byrådsmedlemmer i partiet gældende indtil efter næste kommunalvalg, stod der i mailen, som B.T. havde set.

Ifølge Kim Miklas Andersen fra Haderslev, der er hovedbestyrelsesmedlem i Nye Borgerlige og selv har en fortid i Liberal Alliances Ungdom, har Benny Bonde og Nye Borgerlige set hinanden an i lang tid.

- Vi er ganske naturligt meget glade og stolte over at kunne byde dem velkommen. Vi har haft en gensidig dialog længe samt et godt forhold til hinanden internt i Nye Borgerlige Haderslev og Liberal Alliance Haderslev. Når Benny kommer over til os, er det fordi, han har haft et ønske om det længe. Ved mange andre kan vi sige, at de skifter over, fordi græsset er grønnere på den anden side, og dér holder vi lidt igen, siger Kim Miklas Andersen.

Han vil dog ikke sige, hvor længe Benny Bonde og Nye Borgerlige har flirtet med hinanden.

- I denne konkrete sag har der været en dialog i rigtig lang tid, og vi har gensidigt haft følehornene ude længe. Benny sidder ikke så meget på et LA-mandat, han sidder mere på et Benny Bonde-mandat, og det tæller op for os. Foruden det, har han også været villig til at frasige sig sit byrådsmandat. Så derfor har vi ikke haft noget problem med det, lyder det fra Kim Andersen.