Byråd smager på ældremaden

Hvidkåls-roulader, forloren and og pistage-fromage er nogle af de retter byrådet i Haderslev kan sætte tænderne i tirsdag. Efter byrådsmødet i morgen i Haderslev skal politikerne nemlig prøvesmage ældremaden.

Maden bliver leveret fra det kommunale fælleskøkken Elbo, der til daglig laver kølemad til ældre i blandt andet Haderslev Kommune. Maden kommer i plastikbakker, og politikerne skal selv varme den op i mikrobølgeovne.

- Der har været sagt og skrevet meget om ældremaden i løbet af efteråret, og derfor synes jeg, det var meget passendende, at vi alle fik lov til at smage maden. Vi er stolte af den mad, vi serverer for de ældre både i deres private hjem og på plejecentrene, men vi skal naturligvis også vide, hvordan den smager og så synes jeg, at det var en god måde at afslutte et byrådsmøde på, siger borgmester H.P. Geil, Venstre.

Ældre, der får leveret mad fra Fælleskøkkenet Elbo, kan hver uge vælge mellem et bredt udvalg af retter. Det samme kan politikerne. H.P. Geil har sørget for, at byrådskollegerne har fået en aktuel ugemenu fra Elbokøkkenet. Ud fra den har de kunnet vælge mellem 14 menuer.

Fælleskøkkenet Elbo er ejet af Kolding, Fredericia, Middelfart og Haderslev Kommuner. Køkkenet laver færdigretter til borgere, der bor i ejet hjem i de fire kommuner. Kommunens Voksenudvalg og Seniorråd har tidligere prøvesmagt maden, men det er første gang, at hele byrådet har mulighed for at smage den.

I Haderslev Kommune er der generelt fokus på, at ældremaden er af god kvalitetet. For et par år siden besluttede byrådet at lukke sit storkøkken og i stedet få gang i køkkenerne på plejecentrene, som nu igen laver al maden til de ældre på plejecentrene. Humletoftens Plejecenter holder åbent hus den 2. december, hvor interesserede kan komme og smage på plejcentrets hjemmelavede julemad.