Corona efterlader blodrødt regnskab i Sønderjyske

Sønderjysk Elitesport kom ud af 2019/20-sæsonen med et samlet underskud på næsten 11,5 millioner kroner.

Coronapandemien har ramt klubkasserne i dansk elitesport hårdt. Sønderjysk Elitesport er ingen undtagelse.

Selskabet, der står bag klubber i både Superligaen, Metal Ligaen, Herre Håndbold Ligaen og kvindernes 1. division i håndbold, kom ud af 2019/20-sæsonen med et underskud på 11,492 millioner kroner.

Det skriver Sønderjyske i en pressemeddelelse.

Det er især fodbolddelen af forretningen, der trækker selskabets økonomi ned. Sønderjyske Fodbold gav et underskud på 11,172 millioner.

Ishockey og damehåndbold giver lille overskud

Til gengæld gav både ishockey og damehåndbold overskud på henholdsvis 504.000 og 204.000 kroner. Herrehåndbold gav et underskud på 82.000 kroner.

- Det bliver et regnskabsår, vi aldrig glemmer, siger direktør i Sønderjyske Klaus Rasmussen i pressemeddelelsen.

- På grund af covid-19-pandemien blev ishockey- og håndboldsæsonerne afblæst før slutspillet, og fodboldsæsonen blev forskudt og færdiggjort i et nyt regnskabsår og på helt andre præmisser, end det vi er vant til og har budgetteret efter.

- Derfor har covid-19 naturligvis påvirket regnskaberne i negativ retning, og vi har virkelig haft brug for opbakningen for at få det hele til at løbe rundt, siger han.

Mens 2019/20-sæsonen i Sønderjyske næppe vil blive husket for en økonomisk optur, så nåede klubbens fodboldhold nye højder, da den vandt pokalturneringen efter en finalesejr over AaB.