Danmark i VM-speedwayfinale med fuld gas

Danmark gik i går videre til finalen ved hold-VM i speedway efter en tæt dyst med Sverige og Australien i Vojens.

Det lykkedes allerede i første hug for Danmark at kvalificere sig direkte til VM-finalen i speedway for hold.

På hjemmebane i Vojens blev danskerne nummer et af de fire hold i den første af to indledende runder.

Danskerne vandt med 50 point foran Sverige med 48 point og Australien med 47 point. Tyskland fik blot ni point.

De danske kørere lagde rigtigt godt ud med seks sejre i de 10 første heat. Midtvejs kneb det dog med at finde grebet i banen, men det blev der rettet op på, og inden de fem sidste heats førte danskerne igen firenationersdysten.

Crump blev sat på plads

Og med tre starter på inderbanen i afslutningen lykkedes det for holdkaptajn Nicki Pedersen og co. at bevare føringen resten af matchen.

Aftenens store danske oplevelse var den 28-årige VM-debutant Mads Korneliussen, der lavede 12 point i sine fem starter.

Undervejs satte han blandt andet eksverdensmester Jason Crump fra Australien til vægs og gjorde alle spekulationer om sin berettigelse på holdet til skamme.

Nicki satsede for meget

Også Bjarne Pedersen var rigtigt godt kørende. Den tidligere grand prix-kører lavede også 12 point og var endda uheldig med en motor, der satte ud og resulterede i nul point i det heat.

Holdkaptajn Nicki Pedersen lavede 10 point, og det kunne være også blevet til flere for hans vedkommende, hvis ikke han var styrtet i et af sine heat. Fynboen oversatsede i et overhalingsforsøg og røg ud i luftpuden ved banden.

Australien og Sverige prøver igen

Kenneth Bjerre lavede 11 point, mens Niels-Kristian Iversen faldt igennem med blot fem point.

Landstræner Anders Secher har nu en uge til at vurdere, om han skal bytte ud på holdet inden finalen, der køres på Nicki Pedersen og Niels-Kristian Iversens polske hjemmebane i Gorzow.

Australien og Sverige får en ny chance for en finaleplads i det såkaldte raceoff på torsdag, hvor de møder nummer to og tre fra den anden indledende runde, der afvikles mandag aften i engelske Kings Lynn.