Demonstrationer støder sammen i Haderslev

En demonstration med sloganet Knæk Islam slutter sidst på eftermiddagen foran domkirken i Haderslev. Her støder deltagerne sammen med en moddemonstration. Politiet er til stede i form af såkaldte dialogbetjente.

Politiet vil også være tilstede omkring domkirken. Domprovst Kim Eriksen har bedt ordensmagten om at holde området ved domkirken fri for demonstranter.

- Vi har sendt det klare signal til begge parter, at der er ingen, som skal tage domkirken som gidsel i den her kamp, har han skrevet i et brev til begge parter.

Den fremmedfjendske organisation, Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD) står bag demonstrationen. Den er inspireret af de tyske Pegida-demonstrationer, som begyndte i Dresden. Protesterne er rettet mod en angivelige fremmedgørelse af Tyskland, og der vil både blive demonstreret for Pegida i Dresden, Berlin og Köln.

Alle steder er der anmeldt moddemonstrationer.

Det gælder også i Haderslev, hvor bl.a. SFs Karina Lorentzen Dehnhardt fra Kolding, deltager.

I Haderslev lægger byrådmedlem Peter Kofod Poulsen fra Dansk Folkeparti, afstand til demonstrationen.

- Jeg mener generelt, at islam fylder for meget i det offentlige rum, siger han til TV SYD. Men at tage på demonstration, det bliver en tand for meget for mig. Det har jeg ikke behov for. Så jeg nøjes med at føre den politiske kamp.

Qaiess Shouker, som er talmand for Islamisk center i Haderslev, skal ikke selv deltage i moddemonstrationen.

- Jeg synes, at det at nogen kommer fra hele landet med had i hjertet, det er lidt for langt ude, siger han til TV SYD før dagens demonstrationer. Og i sidste ende er det faktisk deres problem.

Han føler, at dagens demonstration overskrider den zone, som hedder racisme.

Peter Kofod Poulsen (DF) om sit syn på demonstrationen (Varighed: 1:10)

Qaiess Shouker , talmand for Islamitisk Center, om demonstrationen (Varighed: 1:23)