Det er populært at være vinbonde

36-årige Jakob Lei vil som mange andre være dansk vinbonde. Han har netop overtaget en vingård på Aarø og har allerede udvidet produktionen til dobbelt størrelse.

Det er populært at være vinbonde                           

36-årige Jakob Lei vil som mange andre være dansk vinbonde. Han har netop overtaget en vingård på Aarø og har allerede udvidet produktionen til dobbelt størrelse.

- Jeg er gået 100 procent ind i det. Jeg mener ikke, at man kan være erhvervsdrivende vinbonde på halv tid – jeg satser hele butikken og er gået fuldtids ind i det, lyder det fra 36-årige Jakob Lei fra Aarø, der netop har overtaget den eksisterende vingård på øen efter 70-årige Svend Aage Hansen.

Jakob Lei er ikke alene om at kaste sig over vinproduktionen herhjemme. Det er ikke mere end otte år siden Danmark blev godkendt af EU til at producere kvalitetsvine, og dengang var der kun 24 vinavlere, der producerede omkring 15.000 liter vin om året. Siden er der kommet mange flere til - i dag er der registreret 80 erhvervsvinavlere, som producerer mellem 260.000-275.000 liter vin, og hvert år vokser antallet af erhvervsdrivende vinbønder.

Jakob Lei overtager dog ikke bare Årø Vingård. Han ønsker at udvide stedet efter en ambitiøs forretningsplan og udvikle oplevelsesøkonomien samt skabe flere arbejdspladser på øen. Han har netop udvidet de eksisterende 2.300 vinstokke med 3.000 flere samt 650 æbletræer til at producere nye produkter som æblevin og cider. Han er ved at bygge til, så der bliver rum til masser af vinarrangementer, og ud over æblevin, rød-, hvid- og rosevin producerer han også tangvin, som den eneste i Danmark – og ja formentlig hele verden.

- Det er vigtigt at følge med og satse på unikke produkter, så der er noget at komme til Aarø efter, siger vinbonde Jakob Lei fra Aarø.

 

Ta’ med til Årø Vingård

Programmet Naboer besøger Jakob Lei på Årø Vingård på direkte tv kl. 15. Programmet genudsendes kl. 19.55 og 22.35. Se med og bliv bl.a. klogere på, hvordan verdens eneste tangvin smager.