DF'er må ikke give kommunen penge tilbage

Selvom Peter Kofod Poulsen fra Dansk Folkeparti er stoppet som socialudvalgsformand i Haderslev Kommune får han stadig løn for stillingen. Nu vil han give pengene tilbage, men det må han ikke.

Peter Kofod Poulsen fra Dansk Folkeparti blev overrasket over at finde ekstra penge på kontoen i juli. De fleste kan godt bruge lidt ekstra penge til sommerferien, men Peter Kofod Poulsen er helst fri. - Da jeg fik pengene udbetalt, tænkte jeg, at det måtte være en fejl. Det er jo helt hen i vejret, siger Peter Kofod Poulsen til TV SYD.

De ekstra penge røg ind på kontoen efter at Per Kofod Poulsen kom ind i folketinget, og derfor var stoppet som socialudvalgsformand i Haderslev Kommune. Og det synes han bestemt ikke er i orden.

- Jeg agter at betale hele eftervederlaget tilbage, hvis det kan lade sig gøre. Ellers så vil jeg give pengene til velgørenhed i Sønderjylland, siger Peter Kofod Poulsen.

Men Peter Kofod Poulsen må ikke give pengene tilbage til kommunen. Det står nemlig i den kommunale styrelseslov, at udvalgsformænd kan modtage vederlag - også i en periode efter at de er stoppet som udvalgsformænd. I det konkrete tilfælde er der tale om to måneders eftervederlag - i alt 21.756,82 kr. før skat. Og de penge må man ikke bare betale tilbage.

- Reglerne er helt tossede og de skal laves om så hurtigt som muligt, mener Peter Kofod Poulsen.

Men indtil reglerne bliver lavet om må Peter Kofod Poulsen se sig om efter en god sag at støtte.