Druk og sygdom betød, at sjælden meteorit lå glemt på loftet i ti år

Jesper Kleemann fandt en meteorit, da han sparkede sten på vejen til købmanden i Hoptrup for små ti år siden. Men den forsvandt i gemmerne, da et heftigt misbrug og alvorlig sygdom overtog Jespers liv.

Jesper Kleemann her har været tæt på både himmel og helvede.

Det himmelske begynder i vores solsystem. Mellem planeterne flyder der en masse rumskrald rundt. Klippestykker. En gang i mellem forvilder sådan et klippestykke sig ind i jordens atmosfære - og brænder typisk op, som en lysende meteor på himlen.

I sjældne tilfælde når stykker helt ned på jorden. En meteorit. Sådan en meteorit har Jesper Kleemann fundet.

Himmelsk ja, - men også med en helvedes bagside

Jesper Kleemann fandt meteroritten, da han sparkede sten på vejen til købmanden i Hoptrup for små ti år siden

Han er overbevist om at det er en meteorit.

quote

Jeg rodede i nogle kasser, der skulle til genbrug. Der fandt jeg det gamle smykkeskrin, jeg havde gemt meteroitten i for snart ti år siden.

Jesper Kleemann, pensionist, Sillerup

Meteoritten endte sin rejse i Hoptrup, og Jesper Kleemanns rejse kunne være endt her også.

  - Dengang da jeg fandt den, da drak jeg 40 guldøl om dagen plus narko. Det skulle gå galt, og jeg blev kort tid efter fundet kørt på sygehuset og var faktisk døden nær, fortæller Jesper Kleemann.

Jesper Kleemann lå på sygehuset næsten et år, og lægerne opgav ham. De gav ham et halvt år at leve i. Men Jesper har nu snydt døden i 7 år og fået livsglæden tilbage på Sillerup Plejekollegium.

For et par uger siden dukkede meteoritten så op igen. 

- Jeg rodede i nogle kasser, der skulle til genbrug. Der fandt jeg det gamle smykkeskrin, jeg havde gemt meteoritten i for snart ti år siden, siger Jesper Kleemann.

Jesper Kleemann har nu kontakt med Naturhistorisk Museum i København, og de er meget interesserede i at kigge på hans sten.