TV der bevæger dig

Dyrenes Beskyttelse: Klippede muldvarpehaler er temmelig dumt

Kontant afregning for muldvarpehaler er et temmelig dumt forslag, siger Dyrenes Beskyttelse.

00:34

Dyrenes Beskyttelse mener, at klippede muldvarpehaler er et temmelig dumt forslag.

Dyrenes Beskyttelse mener, at klippede muldvarpehaler er et temmelig dumt forslag. Foto: Regionerne på Christiansborg

1 af 2

Muldvarpene kan godt kravle langt ned i hullerne i Haderslev. For her har kommunen nu valgt at belønne borgerne kontant for at aflive de små dyr.

Det er egentlig et temmelig dumt forslag.

Det giver ikke rigtig mening, mener Dyrenes Beskyttelse.

- Hvis man rydder et muldskud væk, lader det være, og rydder det næste muldskud væk, som muldvarpen laver, så har den etableret sit gangsystem, og så laver den meget færre muldskud. På den måde får man ro på – med et sjældent muldskud en gang imellem, forklarer zoolog Michael Carlsen fra Dyrenes Beskyttelse til TV SYD, og uddyber:

- Hvis man tager muldvarpen væk, så efterlader man et tomt territorie, så der i løbet af kort tid kommer en ny muldvarpe, som går i gang med heftig graveaktivitet for at udbygge sit gangsystem.

Helt præcist er der en belønning på 20 kroner per afklippet muldvarpehale. Men på den måde skyder Haderslev Kommune sig selv i foden.

- Man løser ikke problemet med muldskud ved at blive ved med at fange muldvarper og fjerne dem. For så bliver man ved og ved og ved. Det er egentlig et temmelig dumt forslag, uddyber Knud Westergaard.