Eksporteventyr: Lokal slagter sender pølser til Hongkong

Den lille slagter Christian Vollstedt fra Haderslev skal eksportere grillpølser til Hongkong. - Vi er selvfølgelig stolte, lyder det fra indehaveren Jacob Vollstedt.

Det går godt for den lille slagter Christian Vollstedt fra Haderslev. Siden 1862 har sønderjyderne kunne nyde godt af specialiteterne fra den lokale slagter, sidste år udvidede slagteren med en butik i Kolding, og nu kan man også nyde de sønderjyske pølser på den anden side af Jorden - nærmere betegnet i Hongkong.

- Vi er selvfølgelig stolte af, at en lille virksomhed som vores kan være med i Hongkong, lyder det fra Jacob Vollstedt, der er indehaver og 5. generation i den lille familievirksomhed.

- Det var ikke i vores strategi at eksportere, men vi blev kontaktet af en virksomhed, der eksporterer til Hongkong, og de manglede en producent, der kunne levere en høj kvalitet af grillpølser, så vi tog udfordringen op og blev godkendt, lyder det fra Jacob Vollstedt.

Grillpølserne sælges i en supermarkedskæde i Hongkong. Indtil videre er der sendt 50.000 pølser afsted - en slags lavet af 100 procent oksekød og en anden af 100 procent svinekød, men der er allerede planer om at udvide sortimentet.

- Pølsehorn er næste etape samt pølser i glas, fortæller Jacob Vollstedt.

Se mere fra vært Christina Hoffmanns besøg hos slagteren fra dagens udgave af Naboer her på tvsyd.dk