En prøveblanding blev en succes

Et lille firma fra Øsby blandede to produkter og opfandt en ny træolie, der er efterspurgt i hele verden.

- Det er fuldstændig overvældende som vores nye træolie har taget verden med storm, lyder det fra Thor Grabow, der er indehaver af Original Linoliemaling i Øsby ved Haderslev.

Det lille firma med fire ansatte har i samarbejde med Dinesen Trægulve opfundet en ny olie til at indfarve træ – en træolie, som ikke er set i verden før.

- Vi beskæftiget os normalt med linoliemaling og bordpladeolie hver for sig, men vi fik den ide at blande det, og pludselig fik vi fremstillet en træolie, som ikke er set før.  Olien er ekstremt slidstærk og i modsætning til andre produkter, som ligger sig ovenpå træet, arbejder den nye olie sammen med træet og giver et udtryk, som ikke er set før, fortæller Thor Grabow.

Et enkelt billede på Instagram af det nye forsøg resulterede næste dag i en ordre på 150 kvm Dinesen trægulv med den nye farve, og derfra gik det stærkt.

- Så blev vi kontaktet af forskellige møbeldesignere, men også af Royal Copenhagen og af George jensen, som skulle have lavet borde til en udstilling, og vi får forespørgsler lige fra Irland til Australien. Det er helt vildt, siger Thor Grabow, som nu har travlt i det lille firma med at kunne følge med de mange forespørgsler.

Ta’ med til værkstedet
Naboer besøger i dag kl. 15 på TV SYD+ Original Linoliemaling og går med ud i værkstedet, hvor malingen bliver til. Programmet genudsendes kl. 19.55 og 22.40