Erik kæmper for sin psykisk syge datter

Erik Hansen er så utilfreds med den behandling, hans psykisk syge datter har fået i psykiatrien i Aabenraa og Haderslev, at han arrangerede en demonstration.

Erik Hansen gik lørdag eftermiddag forrest i en demonstration for at protestere mod den behandling, hans voksne psykisk syge datter får på den psykiatriske afdeling i Aabenraa og Haderslev. Datteren har flere gange været indlagt de steder, og Erik Hansen mener, hun er blevet fejlbehandlet.

quote

Når de overhovedet ikke er interesserede i at høre på de pårørende, så virker de næsten som om, de er ligeglade med, om patienten overlever.

Erik Hansen, pensionist. 

- Der er overtrådt noget straffelov ved den måde, hun er efterladt på gader og veje, siger Erik Hansen til TV SYD.

Problemerne er ifølge Erik Hansen, at de har sendt datteren for tidligt hjem, fejlmedicineret hende og forsømt at passe på hende. I april fandt den seneste episode sted. Han fortæller til TV SYD, at datteren blev udskrevet med en halv times varsel, imod faderes vilje. I bilen på vej hjem sprang hun ud af bilen, mens den kørte, og derefter løb hun rundt i trafikken. Falck og politi blev tilkaldt, og datteren blev indlagt på den afdeling, de lige havde sendt hende hjem fra. Faren mener ikke, psykiatrien har lyttet til familiens klager.

- Når de overhovedet ikke er interesserede i at høre på de pårørende, så virker de næsten som om, de er ligeglade med, om patienten overlever, siger Erik Hansen.

Erik Hansen har indrykket annoncer i lokalavisen for tusindvis af kroner for at få datteren flyttet væk fra afdelingen i Aabenraa. Det ønske er blevet imødekommet, og datteren er nu indlagt i Vejle.

Ledelsen i Psykiatrien skriver til TV SYD, at de beklager dele af forløbet.

- Det er vigtigt at skabe ro omkring patienten og hendes behandling, så hun kan få det bedre. Det ser vi frem til sker nu, hvor hun er overflyttet til Psykiatrisk Afdeling Vejle. Vi beklager det aktuelle forløb og vil, som det altid sker, analysere forløbet med henblik på læring, skriver Charlotte Rosenkrantz Josefsen, administrerende sygehusdirektør, Psykiatrien i Region Syddanmark, i en mail til TV SYD.