Esbjerg Energy hægtet af toppen

Med en sejr på 6-2 hægtede Herning tirsdag aften Esbjerg af toppen i Metal-ligaen, mens Sønderjyske med ny sejr cementerede førstepladsen.

I 1990'erne var kampene mellem Herning og Esbjerg det store slagnummer i dansk ishockey, og som oftest var det herningenserne, der var stærkest.

Sådan var det også i tirsdag aftens udgave af den jyske ishockeyklassiker, hvor midtjyderne vandt med 6-2 mod et Esbjerg-hold, der ellers har set ganske stærkt ud i denne sæson, skriver Ritzau.

Trods cifrene var tilskuerne i Herning vidne til en kamp, der var helt lige i 40 minutter.

Men to mål af Anders Poulsen - et på hver side af det andet pausesignal - afgjorde kampen til hjemmeholdets fordel.

Poulsen bragte Herning foran 3-2 med blot tre sekunder igen af anden periode, og 14 sekunder inde i tredje slog han esbjergenserne knockout.

Senere gjorde Lasse Lassen og Emil Grandal det til 5-2 og 6-2 for Blue Fox Herning.

Det er fortsat mestrene Sønderjyske, der fører Metalligaen suverænt.

Sønderjyderne vandt tirsdag aften 5-3 hjemme over bundproppen Rungsted.

Sønderjyderne stillede op uden Tyler Gotto. Til gengæld var Kim Lykkeskov tilbage og spillede en afgørende rolle i Sønderjyskes tredjekæde efter en kamppause på 17 kampe på grund af en skade i lysken.

Klik på foto ovenfor og se flere billeder fra kampen.