TV der bevæger dig

Esbjerg: Presset er på SønderjyskE!

Spillere og ledere i Esbjerg Energy ser frem det første finale-opgør Langfredag aften i SE Arena i Vojens med stor selvtillid og forventninger, selvom de klart melder ud, at favorit-presset ligger på SønderjyskE.

02:26

Foto: Annemette Stollig.

1 af 2

- Vi går efter at overraske og tror på os selv efter en flot serie af sejre i de seneste ugers kampe, siger direktør Søren Mathiasen fra Esbjerg Energy til TV SYD inden aftenens finale.

Langt hen i Metal Ligaens grundspil lignede Esbjerg Energy ikke noget skræmmende hold, men på halvanden måned gik Esbjerg fra at være en gennemsnitsvare til at være i DM-finalen mod SønderjyskEs forsvarende mestre.

Esbjerg-træner Mark Pederson har svært ved at finde forklaringen på, hvorfor holdet pludselig er i storform.

- Men da alle spillere efterhånden var klar og i god form, så begyndte resultaterne at komme.

- Det er svært at pege enkelte spillere ud, men vi fik unge Søren Nielsen mere ind på holdet, og i målet stod Nicolaj Henriksen godt og havde flere nøgleredninger.

- Men i alt i alt var der mange, som lavede et godt stykke arbejde, og hele holdet blev bedre både offensivt og defensivt, siger den canadiske træner til Ritzau.

Flere af trænerens landsmænd har banet vejen for succes. Tre af Metal Ligaens pointtopscorere i grundspillet er fra Esbjerg, og alle tre er fra Canada.

- Vores canadiere har scoret mål hele året, og det er de heldigvis fortsat med i slutspillet. De har været gode til at tage over for hinanden, og de har ydet en stor indsats for os hver eneste kamp, siger Mark Pederson.

Esbjerg-taktikken er simpel. Klubben skal spille på samme måde som den seneste halvanden måned:

- Det bliver nogle hårde kampe mod Sønderjyske. De er mere rutinerede, og de har en lang række spillere, der har prøvet det før. De har jo vundet mesterskabet, de seneste to sæsoner, mener siger Mark Pederson.

Mere sport