Et blik fra hunden Rocky og en Kandis-sang midt i skoven reddede Renés liv

Et liv med narko, fængsel og nedture var ved at drive 42-årige René Brenner Widding fra Sommersted til selvmord. Men takket være hunden Rocky - og ikke mindst Johnny Hansen fra popbandet Kandis - lever René i dag.

René Brenner Widding fra Sommersted lever et godt og dejligt liv. Han er gift med Susanne, er blevet selvstændig skadedyrsbekæmper og på vej til at flytte i eget hus. 

Men sådan så tilværelsen for den 42-årige sønderjyde ikke ud for nogle år siden.

Her er historien om en mand, der levede på tilværelsens skyggeside. Som tog stoffer og røg ind og ud af fængsel, og som fik så ondt i livet, at han til sidst forsøgte at gøre en ende på det. 

Men det er også historien om en mand, som i sidste øjeblik fandt styrken til at tage livtag med dæmonerne. 

Det var et bestemt blik fra hunden Rocky og sangtekster fra dansktopbandet Kandis med forsanger Johnny Hansen i spidsen, som fik vendt sorg til glæde for René Brenner Widding.

Har du brug for hjælp?

For Johnny Hansens sangtekster har nemlig haft en helt særlig betydning for Renés vej tilbage til et liv uden narko og kriminalitet. Og de er den afgørende grund til, at han i dag kan høre Kandis med sin kone i hånden.

- De tekster betyder alt. De gør en stærk igen, fortæller en rørt René, mens han lytter til Johnny Hansens synge på anlægget i stuen i den lille by Sommersted nær Haderslev.

Lyttede i smug til Kandis i fængslet 

Da han sad i fængsel for narkokriminalitet, lyttede han til teksterne i smug. Dansktop-musik er nemlig ikke cool i det kriminelle miljø, som han tidligere var en del af.

- Nej, i de miljøer, tror jeg ikke, man snakker om Kandis. Der snakker man slet ikke om dansktop, smiler René.

En skæbnevangers dag

For ti år siden - efter mange år med stoffer og kriminalitet - besluttede den da 32-årige René at tage sit eget liv. Han havde været kriminel, siden han var 19-20 år og kendte ikke rigtigt til andet i voksenlivet.

- Dengang syntes jeg bare, at det var nemmere at smutte fra det hele, fortæller René, som kørte ud i skoven i sin bil med sin nu afdøde hund Rocky på passagersædet for at gøre sine tungeste tanker til alvor.

Et blik fra hunden Rocky fik René Brenner Widding til at skifte mening, den dag han sad i skoven og ville gøre en ende på det hele.
Et blik fra hunden Rocky fik René Brenner Widding til at skifte mening, den dag han sad i skoven og ville gøre en ende på det hele.

- Min gamle hund Rocky havde jeg sat mig i bilen med. Jeg havde besluttet, at han skulle med mig (i døden, red.), og så havde jeg fundet den sang, vi skulle høre. Det var 'Hotel Himmel' af Kandis, for det var deroppe i himlen, at jeg og Rocky nu skulle hen. Den satte jeg på anlægget, tændte for bilen... Men så var det som om, at Rocky kiggede på mig, og så sagde han: - "Far, vi skal ikke væk herfra".

Rockys blik og Johnny Hansens sang den dag for ti år siden i bilen reddede René fra at begå selvmord. 

quote

Sangteksterne hjalp mig til at tænkte, at det aldrig er for sent at rejse sig igen og vise, at man kan klare den.

René Brenner Widding, Sommersted

I tiden efter begyndte han at lytte endnu mere til Johnny Hansens sange og tekster, og siden er sangen 'Den største bangebuks i byen' blevet inspirationen til at tage kampen mod den ensomhed, han oplevede, da han vendte det kriminelle miljø ryggen.

- Jeg startede helt fra nul og havde kun min familie. Men jeg lyttede til musikken og tolkede på teksterne, og de hjalp mig til at tænkte, at det aldrig er for sent at rejse sig igen og vise, at man kan klare den, forklarer René om perioden efter.

I dag har han fået eget firma som skadedyrsbekæmper. Og han er blevet gift med kvinden i sit liv, som han nu skal flytte i eget hus med. Susanne Brenner Widding er slet ikke i tvivl om, hvor meget Kandis og Johnny Hansens tekster betyder for hendes mand:

- For René er det rigtig svært at udtrykke sig med ord, så han bruger faktisk kandis-tekster rigtig meget til at fortælle mig, sine søskende eller forældre, hvad de reelt betyder for ham, siger Susanne.

Her synger Johnny Hansen fra Kandis til René og Susanne Brenner Widdings bryllup.
Her synger Johnny Hansen fra Kandis til René og Susanne Brenner Widdings bryllup.
Foto: Privat
quote

Jeg vil næsten sige, at jeg står i evig gæld til ham, for det var så stort at gøre for os.

René Brenner Widding, Sommersted

Johnny Hansen sang til René og Susannes bryllup

Og naturligvis optrådte Johnny Hansen ved Susanne og René bryllup.

- Jeg kender godt Renés historie med at han holdt i skoven med sin hund og musikken kørende, og jeg er da utroligt glad for, at René vælger at tage den rigtige beslutning. For uanset hvor langt man er nede i et hul, må der altid være en vej tilbage til livet, siger popsangeren og fortsætter:

- Jeg er megastolt over, hvis både vores musik og det rundt om vores band måske kan redde nogen fra at tage den dårlige beslutning, fortæller Johnny Hansen om sin beslutning om at optræde for parret.

For René har det været livsomvæltende, at Johnny Hansen kom og sang til brylluppet med sit livs kærlighed.

- Det, han gjorde til mit og min kones bryllup, vil jeg aldrig glemme ham for. Jeg vil næsten sige, at jeg står i evig gæld til ham, for det var så stort at gøre for os, siger René.

Filminstruktør Jesper Dalsgaard har lavet en dokumentarfilm om Kandis, hvor Renés historie er en af mange fanhistorier.
Filminstruktør Jesper Dalsgaard har lavet en dokumentarfilm om Kandis, hvor Renés historie er en af mange fanhistorier.
Foto: Heidi Birgitte Ida Dalgaard Clemmensen, TV SYD

Dokumentarfilm om Kandis

René's historie er en af mange fanhistorier, som er med i filminstruktør Jesper Dalgaards nye dokumentarfilm om dansk-top-fænomenet Johnny Hansen.

- René fortæller en helt vild udviklingshistorie om at gå helt fra bunden og vende om lige før afgrunden, og så rejse sig op og vælge kærligheden til. Han illustrerer den helt store bevægelse som i eventyr og spejler sig i Johnnys fortælling, siger Jesper Dalsgaard.

Filmen 'Kandis for Livet' har premiere den 23. september.