TV der bevæger dig

F 16-fly fra Skrydstrup står på jorden efter kupforsøg i Tyrkiet

F 16-fly og mandskab fra Flyvestation Skrydstrup har fulgt forsøget på et statskup i Tyrkiet fra deres tyrkiske base i Incirlik, der under kuppet var lukket ned. Alle har det godt og snart er de danske F-16-kampfly igen klar til at flyve.

F 16-fly fra Skrydstrup står på jorden efter kupforsøg i Tyrkiet.

Alle udsendte på basen er i god behold, og soldaterne har ikke været direkte påvirket af de seneste døgns hændelser i Tyrkiet.

- Ved det danske F-16-bidrag på Incirlik Air base her i Tyrkiet har vi fulgt hændelserne omkring forsøget på militærkup, men der har heldigvis været roligt her på basen. Alle danskere har det godt, og de danske F-16-fly er på jorden, siger chefen for F-16-kampflybidraget, oberst Peter Johan Bødker på Forsvarets  hjemmeside.

Basen ligger tæt ved byen Adana omkring 500 kilometer fra Ankara og knap 1000 kilometer fra Istanbul.

Incirlik-basen benyttes af koalitionen, som bomber Islamisk Stat i Syrien og Irak. Danmark har F 16-fly og  mandskab fra Skrydstrup udstationeret på militærbasen.

De tyrkiske myndigheder meddelte lørdag, at Incirlik var midlertidigt lukket for trafik ind og ud på landjorden efter kupforsøget, der fandt sted natten til lørdag.

Efterfølgende meddelte først USA's og siden det danske forsvar, at de havde indstillet deres flyvninger fra basen.

Søndag blev Incirlik-basen atter blevet åbnet efter kupforsøget mod den tyrkiske regering. Det betyder, at danske F-16-kampfly igen er klar til at flyve, når der er behov for det i indsatsen mod Islamisk Stat.

 

 

Mest sete på tvsyd.dk