TV der bevæger dig

Få en ven og få appetitten tilbage

Til foråret kan ældre få besøg af en spiseven. Projektet skal både være med til at øge livskvaliteten og forbedre helbredet hos ældre der spiser for lidt.

En ven kan give mere appetit på mere mad

Et godt måltid i et hyggeligt selskab skal få ældre over 65 år i Haderslev Kommune til at spise mere.

Til foråret sætter Haderslev Kommune i samarbejde med frivillige gang i en ny ordning, der skal forbedre livskvaliteten og sundhedstilstanden hos de ældre, der ikke har så stor appetit. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

-Vi ved, at der er en del ældre, der bor alene og som måske enten føler sig ensomme eller ikke får nok at spise. Her tror vi, at det vi have en stor betydning, at man kan være sammen om et måltid, siger formand for Voksenudvalget, Holger Mikkelsen.

Spisevens ordningen går ud på, at en frivillig spiseven én gang om ugen besøger den ældre, og så vil de to kunne spise og hygge sig sammen.

I udgangspunktet vil alle ældre over 65 år få mulighed for at få en spiseven. Kommunens plejepersonale vil være behjælpelig med, hvilke ældre der kan have glæde af en spiseven.

-Vi håber, at det både kan være med til at øge livskvaliteten og mindske oplevelsen af ensomhed, men vi håber også, at det kan få appetitten til at vokse og dermed få nogle af vores småt spisende ældre til at spise mere og dermed forbedre deres helbred og give dem en bedre hverdag, siger Holger Mikkelsen.

Mest sete på tvsyd.dk