Fagforbund vil forhindre ny tribune

SønderjyskE har brug for en større tribune til næste sæson, men fagforbundet 3F vil forhindre byggeriet.

Haderslev Fodboldstadion mangler lige nu 1500 siddepladser for at leve op til Dansk Boldspil Unions krav om at være et stadion i den bedste fodboldrække. Hvis SønderjyskE i den kommende sæson skal spille i Superligaen, kræver det således en stadionombygning.

Derfor har klubben allieret sig med en række lokale håndværkere og tømrerlærlinge fra EUC Syd i Haderslev, der frivilligt vil bygge en hjemmelavet tribune. Men det vil fagforbundet 3F ikke være med til.

- Så længe vi har arbejdsløse håndværkere gående, mener jeg, det er uhørt at overveje at bygge en tribune som denne med frivillig arbejdskraft. Det burde slet ikke komme på tale i en storklub som SønderjyskE, siger formand for 3F's lokalafdeling i Haderslev Keld Pedersen og henviser til, at kommunen bør indgå i et byggeri som dette.

Borgmester: Ville selv tage fat

Der er dog ingen penge at hente hos Haderslev Kommune:

- Vi har allerede betalt for den nye ishockeyhal i Vojens, så der er ikke penge til en ny tribune i Haderslev. Jeg synes, det er fint, hvis frivillige vil bygge den, og var det ikke fordi, jeg skal passe mit barnebarn, ville jeg selv tage arbejdshandskerne på, siger Haderslev Kommunes borgmester Jens Christian Gjesing (S).