Falsk betjent narrer værdier fra ældre

Tricktyv udgiver sig for betjent og narrer værdier fra ældre borgere.

En ældre kvinde fra Haderslev mistede mandag alle sine værdier og kreditkort, da en tricktyv mødte op på hendes bopæl for at hente tingene.

Syd- og Sønderjyllands Politi advarer nu mod en tricktyv, der udgiver sig for at være fra politiet og franarrer ældre mennesker deres værdier og kreditkort.

- Vi vil gerne opfordre til, at man straks kontakter os, hvis man bliver kontaktet af denne tricktyv, siger politikommissær Dennis Holst i en pressemeddelelse.

quote

Vi kontakter ikke borgere på denne måde og vil gerne opfordre borgerne til ikke at udlevere effekter.

Dennis Holst, Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Tyve på spil

Kvinden fra Haderslev blev tidligere på dagen ringet op af manden, der påstod at være fra politiet. Han fortalte hende, at der var tyve på spil og bad hende samle alle værdier. Så ville han senere afhente dem og passe på dem.

Den falske betjent beskrives som en mand af dansk udseende, 20-25 år og 175-180 cm høj, spinkel af bygning. Han talte dansk og var iført kasket, sort regnjakke og mørke bukser.

Tirsdag gentog fremgangsmåden sig hos en anden ældre borger i Haderslev, men denne gang havde gerningsmanden ikke held til at snyde den ældre.

Succes i Ribe

Men senere på tirsdagen lykkedes det for en tricktyv i Ribe, som på Øster Vedsted Vej franarrede en borger værdier på samme vis som i Haderslev.

- Vi kontakter ikke borgere på denne måde og vil gerne opfordre borgerne til ikke at udlevere effekter, men i stedet kontakte os på 1-1-4, så tager vi os af sagen, siger politikommissær Dennis Holst, der opfordrer eventuelle vidner til at kontakte politiet på 1-1-4.