Familien vendte snuden mod velkendte egne

Familien Knudsen var ikke i tvivl om, at de skulle flytte tilbage til velkendte egne, da der lå et jobtilbud i Aabenraa på bordet.

'VELKOMMEN TIL'

I de seneste tre år er der flyttet 8.208 mennesker fra Haderslev Kommune. I den samme periode er der flyttet 7.548  til kommunne. At der flytter flere fra, end der flytter til er noget der går igen i det meste af TV SYDs sendeområde.

Men der er stadig folk, det vælger at flytte til denne del af landet. Mette og Tobias Knudsen er netop flyttet fra Aarhus til Starup lidt udenfor Haderslev med deres børn. De har begge boet på egnen tidligere, så da Tobias Knudsen fik job i Aabenraa rev de de aarhusianske teltpæle op.

- Meget impulsivt sagde jeg, det er jeg fandme glad for. Det vil jeg meget gerne have. Det gav lidt sig selv, så det var ikke noget, vi behøvede at overveje særlig meget - det gav sig selv. Det er åbenbart sådan jeg og vi havde det omkring det her, siger Tobias Knudsen til TV SYD.

Forældrene håber, at de kan give den trygge opvækst, de selv havde, videre til deres egne børn. Samtidig har familien nu tre sæt bedsteforældre indenfor 30 minutters kørsel. Men der er også andre fordele ved at være flyttet til sønderjyske.

- Der er rigtig mange søde naboer. Folk er så venlige hernede, på en helt anden måde, end vi er vant til. Folk hilser på hinanden, siger Mette Knudsen.

Ser man samlet på hele TV SYD sendeområde, så er der flyttet 5.471 flere personer fra området, end der er flyttet til. Men familien Knudsen går altså mod strømmen.