Fejlopereret taber retssag om at beholde erstatning

Jørn Buch, der efter en fejlslagen operation for blærehalskræft fik blodpropper i et ben, som måtte sættes af, har tirsdag tabt endnu et juridisk slag om at få erstatning.

Det er tre år siden, at Patienterstatningen afgjorde, at tidligere lektor og formand for Grænseforeningen, Jørn Buch fra Haderslev, skulle have knap 271.000 kroner i erstatning af Region Syddanmark. 

Men otte måneder senere bestemte Ankenævnet for Patienterstatning, at det skulle han ikke - og han fik 30 dage til at betale pengene tilbage.

Det nægtede han, hvilket udløste en retssag, som Retten i Sønderborg nu har afgjort med en dom, der fastslår, at Jørn Buch skal tilbagebetale den erstatning på 271.000 kroner, som han oprindelig modtog, da lægerne indrømmede at have lavet en fejl.

Jørn Buch er på rejse i Tyskland og har kun fået refereret hovedtræk fra dommen af sin advokat - men han er både skuffet og rystet over afgørelsen.

- Nu skal vi have læst præmissen for dommen for at se, om der er flere muligheder rent juridisk. Jeg er fortsat målløs over, at  de har ret til at kræve det tilbage, som de selv har givet mig – det kan jeg ikke forstå. Jeg havde jo brugt nogle af pengene i fuld tillid til, at det var mine, siger Jørn Buch til TV SYD.