TV der bevæger dig

Flådefartøjer besøger Haderslev

En klasse fra Haderslev Handelsskole får en ganske særlig oplevelse, når Søværnets uddannelsesskibe Alholm og Ertholm kommer på besøg i Haderslev.

02:42

1 af 2

Handelsskoleelever får et lille indblik i dagligdagen om bord på Alholm og Ertholm; en verden, der normalt er forbeholdt Søværnets egne folk. De får nemlig lov at sejle med fra Aarøsund til Haderslev.

Fartøjerne ankommer til Honnørkajen på Haderslev Havn, hvor borgmester Jens Christian Gjesing byder dem velkommen

Er man ikke handelsskoleelev har man mulighed for at se skibene lørdag eftermiddag, når der er åbent skib fra klokken 13 til 16. Her kan alle komme om bord og se skibene på helt nært hold og møde besætningerne.

Skibene besøgte også Haderslev sidste år, og her var interessen stor.

?Sidste år, da Alholmog Ertholm var i Haderslev, benyttede rigtig mange muligheden for at komme om bord på skibene. Det er jo ikke hver dag chancen for at se Søværnets fartøjer helt tæt på byder sig. Og jeg ved, at skibenes besætninger glæder sig til gensynet med Haderslev og til igen at kunne byde kommunens borgere velkommen om bord?, siger kulturkoordinator ved Haderslev Kommune Thor Lange, der koordinerer besøget.

Søndag skal fartøjerne tilbage på deres sædvanlige opgaver.

 

 

 

  • Alholm og Ertholm er uddannelsesfartøjer for kadetter, der tager en officersuddannelse i Søværnet.
  • Besøget har til formål at udbrede kendskabet til Søværnet og de vilkår besætningerne i Søværnets sejlende enheder arbejder under, og at etablere samarbejdsmuligheder samt sociale og kulturelle bånd mellem Haderslev Kommune og Alholm og Ertholm.

 

 

 

Mere kultur