Flot pris til handelsskoleelev

Elevrådsformand på Haderslev Handelsskole er en af modtagerne af pris fra undervisningsministeriet. Prisen uddeles i dag mandag.

Fire uddannelsessteder - tre i Syd- og Sønderjylland - blev i dag mandag belønnet for at have gjort en helt særlig indsats for at skabe et godt undervisningsmiljø. De tildeles alle Undervisningsmiljøprisen på 25.000 kroner.

Godt miljø = bedre elever

Undervisningsmiljøet er medvirkende til, at elever, studerende og personale trives og har lyst til møde op på deres uddannelsessted og gøre deres bedste.

Og vinderne er:

* Esbjerg Gymnasium & HF vinder Undervisningsmiljøprisen 2011 for deres bemærkelsesværdige elev-inddragelse ? det gør en forskel for elevernes trivsel, hvis de oplever en reel indflydelse på deres hver-dag. Det viser en landsdækkende undersøgelse af elevernes trivsel på gymnasierne, hvor Esbjerg Gymnasium & HF i december 2010 kom ud med det bedste resultat blandt de 79 deltagende gymnasier.

* Haderslev Handelsskole har i Anne-Sofie Flintrup en aktiv og engageret elevrådsformand, der ser elevrådsarbejdet som en væsentlig faktor i bestræbelserne på at skabe et godt undervisningsmiljø. Anne-Sofie blev elevrådsformand i marts 2010 og har siden da været primus motor for en organisationsændring i elevrådsarbejdet, der har til formål at strukturere arbejdsmetoder samt engagere og udvikle elevrådsmedlemmerne.

* Sygeplejerskeuddannelsen i Sønderborg har gennem forskellige systematiske tiltag arbejdet for at mindske frafald. Blandt andet arbejder skolen med problembaseret læring, der bidrager til fastholdelse af det virkelighedsnære, tilføjer systematik i forhold til problemløsning og fremmer læring i socialt fællesskab.