Flygtninge og Den Kongelige Ballet indtager Gram Slot

Gram Slot åbner i februar op for et samarbejde mellem Det Kongelige Teater og flygtninge fra Sprogcenter Haderslev.

En gruppe flygtninge har fået stillet en scene til rådighed af Det Kongelige Teater. Opgaven er, at de skal skabe et balletstykke omkring det at være flygtning. Balletten hedder Uropa – Asyl på Den Kongelige Ballet, og den bliver opført i et samarbejde mellem asylansøgere og Den Kongelige Ballets danselaboratorium, Corpus, på Gram Slot – og nogle få andre steder.

Derudover har Gram Slot lavet et samarbejde med Sprogcenter Haderslev, hvor flygtningene, der er kursister på sprogcenteret, i forbindelse med arrangementet skal lave mad og være værter ved middagen på slottet.

- Måltidet har altid, i alle egne af verden, været forbundet med den gode snak. Den snak, hvor man mødes som menneske og hvor dialogen opstår. Og den dialog skal flygtningene fra det lokale sprogcenter så være en central del af, siger Liselotte Lauritzen, der er eventchef på Gram Slot til TV SYD.    

Uropa – Asyl på Den Kongelige Ballet bliver opført på Gram Slot den 4. og 5. februar. Nedenfor kan du få en lille forsmag på balletten: