Fodbold og første marts passer godt sammen

Fra mandag kan fodboldspillerne komme i gang igen efter coronalukningen. Men hvordan er endnu uvist.

- Jeg tænker, vi kan træne i marts og spille turneringer fra april, siger en glad Bent Clausen, Haderslev, formand for DBU Jylland, til onsdagens nyhed om, at Christiansborg fra mandag den første marts lemper på forsamlingsreglerne for udendørs breddeidræt, så 25 personer må være forsamlet.

Lempelserne gælder for niveauerne under anden division og kvindeligaen.

- I sidste uge havde vi ikke set det komme, og bare det at træne på græs igen er glædeligt, siger Bent Clausen.

Endnu for tidligt

Kommunikationschef i DBU, Mads D. Larsen, siger til TV SYD, at det endnu er for tidligt at sige, hvordan fodboldkampe kan blive afviklet, når begrænsningen er 25 personer.

quote

Fodbold og første marts passer rigtig godt sammen.

Mads D. Larsen, kommunikationschef, DBU.

- Vi ved endnu ikke, om der eventuelt er nogle forbehold, for eksempel om klubber må spille imod hinanden, siger kommunikationschefen.

Han oplyser, at DBU har spilformater klar til færre spillere pr. hold end elleve, for eksempel syv, otte eller ni på hvert hold, så man samlet set inklusive blandt andet trænere og dommer kan holde sig under grænsen på 25.

- Vi kan godt organisere det, men vi afventer detaljeret besked fra Kulturministeriet, de såkaldte protokoller, før vi kan melde noget ud, siger Mads D. Larsen og tilføjer med tilfredshed:

- Fodbold og første marts passer rigtig godt sammen.