Folkekirke-folk forsvarer moske-planer

En lang række personer fra Haderslevs folkekirkeliv med biskop Marianne Christiansen i spidsen kommer nu på banen i debatten om en moske i Haderslev. 26 præster og ansatte i folkekirken opfordrer Haderslev Byråd til at sige ja til en moske.

 

Det er derfor beskæmmende for os at opleve, at stærke politiske kræfter i Haderslev modarbejder det muslimske trossamfunds ønsker om at opføre en moske i den udformning, det ønsker.

Opfordringen kommer i et åbent brev, fordi sagen om en moske med kuppel og minaret i et af byens industriområde, er sendt videre til byrådet. Det er et mindretal i udvalget for plan og miljø, der har krævet sagen sendt videre, efter at et borgerligt flertal bremsede planerne:

Det åbne brev til Haderslev Byråd lyder:

"Når vi læser om chikane og forfølgelse af kristne i nogle af de mellemøstlige lande, fyldes vi med sorg og vrede, men vi ved, og vi glædes over, at mange muslimske borgere i samme lande tager afstand fra chikanen og forfølgelsen og føler med de forfulgte kristne.

Vi ved fra vore muslimske bekendte her i landet, at de fleste herboende muslimer også tager afstand fra forfølgelse af kristne i muslimske lande. De ved af egen erfaring, at det er afgørende vigtigt, at forskellige religioner i samme land lever i fredelig sameksistens.

Vi, der alle er aktive i den danske folkekirke, ved, at det er muligt for muslimer og kristne at leve fredeligt side om side samtidig med, vi er i mission.

Vi mener, det er vigtigt, at denne fredelige sameksistens, som vi kan iagttage her i Haderslev, nødvendigvis fortsætter.

Det er derfor beskæmmende for os at opleve, at stærke politiske kræfter i Haderslev modarbejder det muslimske trossamfunds ønsker om at opføre en moske i den udformning, det ønsker.

Vi skal derfor opfordre Haderslev Byråd til at være imødekommende over for trossamfundet, når sagen skal behandles i byrådet.

 

Underskriverne: