Formand går - parti kendt for asylspray nedlægger sig selv

Danskernes Parti nedlægger sig selv og forsøger dermed ikke længere at komme i Folketinget.

I september uddelte formand og stifter af Danskernes Parti, Daniel Carlsen, såkaldte asylsprays i Haderslev. Det gav voldsomme reaktioner, og efterfølgende blev partiformanden anmeldt for racisme og brud på våbenloven.

Nu trækker Daniel Carlsen sig fra politik, og samtidig bliver det højrenationalistiske Danskernes Parti nedlagt, skriver Ritzau.

- Efter mere end ni år som en offentlig politisk person, heraf seks år som leder med stort organisatorisk ansvar i Danskernes Parti, har jeg valgt at indstille mine politiske aktiviteter, siger Daniel Carlsen i en mail til Ritzau.

quote

Fremadrettet vil jeg fokusere på min familiære og private situation.

Daniel Carlsen, formand og stifter, Danskernes Parti

Den øvrige ledelse i Danskernes Parti har valgt at nedlægge partiet som følge af formandens farvel til dansk politik. Partiets stifter vil nu beskæftige sig med andre områder udenfor politik.

- Fremadrettet vil jeg fokusere på min familiære og private situation, udtaler Daniel Carlsen.

Danskernes Parti har længe forsøgt at blive opstillingsberettiget til Folketinget uden held. Partiet har ikke formået at indsamle de fornødne godt 20.000 vælgererklæringer, det kræver at komme på stemmesedlen til folketingsvalg. Ifølge den seneste opgørelse fra Økonomi- og Indenrigsministeriet havde Danskernes Parti 6. juni indsamlet 5720 vælgererklæringer.

Daniel Carlsen vakte som 18-årig i 2008 opsigt, da han stod frem i flere medier som nazist og delte løbesedler ud for Danmarks National-Socialistiske Bevægelse, DNSB.

Danskernes Parti blev stiftet i juni 2011 og havde som mærkesag et totalt stop for al ikkevestlig indvandring i Danmark.

Derudover krævede partiet omfattende hjemsendelser af ikkevestlige personer, der allerede bor i Danmark. Formålet var at "bevare det danske folk", lød det på partiets hjemmeside