TV der bevæger dig

Forståelse for forsvunden mor

Familiehuset Ehlershjemmet er et af de steder i vores område, som tager sig af børnefamilier, som har det ekstra svært. Her forstår de fortvivlelse og desperation hos dem, som risikerer at få deres barn tvangsfjernet.

07:29

Her i fællesstuen i Familiehuset i Haderslev kan unge forældre få hjælp og vejledning.

1 af 2

- Stakkels to børn. Vi taler om to børn - det er et barn, der skal have et barn, og de har formentlig ikke et netværk, der kan løfte opgaven sammen med hende.

Sådan reagerer afdelingsleder Birgitte Bertelsen fra Familiehuset i Haderslev, da hun hører historien om den forsvundne unge mor, som flygtede med sit spædbarn, fordi barnet var blevet tvangsfjernet af kommunen.

- Moren har taget en meget drastisk beslutning, men hun har nok ikke kunnet se en anden mulighed. Hun har ikke lært, at nogen tager sig af hende, og hun har simplelthen ikke set muligheden for at række ud efter hjælp. Hvis man ikke har noget netværk er det nærliggende at sige, at "så skal jeg nok klare mig selv? ? at flygte med barnet kan være den eneste udvej, som moren har oplevet, siger Birgitte Bertelsen til TV SYD.

I aftenens udsendelse kl. 19.30 er vores journalist Søren Laursen på hjemmet i Haderslev, hvor han herfra sender direkte. Han taler med et ungt forældrepar på hjemmet, som selv har været bange for at få tvangsfjernet deres nyfødte pige. Heldigvis fik de hjælp, men de forstår sagtens den unge mors desperate beslutning.