Forsvarsminister gentager: Beredskabscentre bevares

Forsvarsminister Peter Christensen (V), gentager nu, at han ikke vil lukke nogen af landets seks beredskabscentre, hvoraf det ene ligger i Haderslev

En omstridt og trecifret millionbesparelse på det statslige beredskab, som rykker ud i tilfælde af terror eller katastrofer, kan ikke gennemføres i en tid med voldsomme flygtningestrømme, storme, oversvømmelser og terrortruslen.

Den daværende SR-regering, Venstre og Dansk Folkeparti vedtog besparelserne i 2014 for at skaffe penge til en vækstaftale.

For nylig meddelte Peter Christensen bl.a. i TV SYD, at han ikke vil lukke nogen af landets seks beredskabscentre. Konsekvensen af den beslutning er ifølge ministeren, at spareplanen, som svarer til en fjerdedel af Beredskabsstyrelsens samlede budget, ikke er mulig.

- Som jeg tidligere har givet udtryk for, mener jeg ikke, at der skal lukkes beredskabscentre, og dermed er det også klart, at man heller ikke vil kunne spare 125 millioner kroner, siger Peter Christensen i en skriftlig udtalelse til Jyllands-Posten søndag.

Han vil nu indkalde forligskredsen på Christiansborg "til forhandlinger om redningsberedskabet i starten af det nye år".