Glad Geil: Haderslev bevarer sin kaserne

I Haderslev frygtede man, at byens kaserne kunne lukke i det kommende forsvarsforlig - men det afviste regeringen onsdag.

I løbet af de kommende seks år vil regeringen tilføre 12,8 milliarder kroner mere til forsvaret. Det sagde forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) onsdag, da han sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fremlagde regeringens udspil til en ny forsvarsaftale.

I Haderslev frygtede de det værste for den eneste tilbageværende kaserne i Sønderjylland - nemlig lukning. Men nu er den frygt vendt til glæde.

- På en skala fra et til fem, så er min glæde på en femmer med pil op, siger borgmester i Haderslev Kommune, Hans Peter Geil (V), til TV SYD.

Forsvarsministeren undrer sig dog over glæden.

quote

På en skala fra et til fem, så er min glæde på en femmer med pil op.

Hans Peter Geil, borgmester, Venstre, Haderslev Kommune

- Der har aldrig været planer om at nedlægge Haderslev Kaserne. Så det er for mig en gåde, hvorfor den diskussion har floreret så livligt i Sønderjylland, forklarer forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen til TV SYD.

Ligeledes understreger forsvarschefen budskabet.

- Jeg vil igen understrege, at der ikke er planer om at lukke kaserner. Det vil givetvis blive nødvendigt at nedlægge stillinger, men der er lagt op til, at der samlet set bliver flere ansatte i Forsvaret, og at mængden af flytninger vil være begrænset, siger forsvarschef, general Bjørn Bisserup i en pressemeddelse.

Men borgmesteren føler sig alligevel ikke sikker.

- Det skal man passe på med at sige. Ved hvert forsvarsforlig er vi altid opmærksomme i Haderslev. Som vi plejer at sige: Vi sover med støvlerne på – og det gjorde vi også denne gang, slutter borgmester Hans Peter Geil.

Det nye forsvarsforlig løber over seks år fra 2018 til og med 2023. Det kan du læse meget mere om på Forsvarsministeriets hjemmeside.