Gode indkøb har skabt en glimrende sæsonstart

Sønderjyske har haft succes med at hente spillere fra 1. division. Ikke overraskende, lyder meldingen.

Sønderjyske er kommet flyvende fra land i Alka Superligaen, hvor holdet nu er placeret på andenpladsen, selvom sommerpausen bød på udskiftninger både på og uden for banen.

Træner Jakob Michelsen, der er kommet til Sønderjyske fra Skive i 1. division, mener ikke, at niveauforskellen mellem den næstbedste række og Superligaen er stor.

-Den største forskel har været opmærksomheden fra mediernes side. Fodbolddelen er stadig den samme, hvor vi skal have en gruppe mennesker til at præstere. Niveauet i 1. division er højt, og der er ikke det store gab mellem de to rækker.

-Der er rigtig mange gode spillere i 1. division, der kan tage det sidste skridt op. Det handler bare om at få vores styrker frem og dæmme op for vores modstandere, siger Jakob Michelsen.

Troels Kløve, der ligeledes er kommet til fra en 1. divisionsklub, AC Horsens, mener, at Sønderjyske er et nemt hold at falde ind på.

-Det har været nemt at falde til i klubben. Vi er en del nye spillere og en ny træner, men det hele er faktisk faldet på plads allerede fra første spillerunde.

-Der er et helt fantastisk omklædningsrum i Sønderjyske, og vi har følt os hjemme fra dag et, siger Kløve. Han mener, at landets bedste række passer godt til de nye ansigter i klubben.

-Selvfølgelig er der en forskel, men det er en anden type fodbold i Superligaen end i 1. division. Der er ikke så mange nærkampe og hårdt spil, og det kommer både mig og mange af de andre nye i klubben til gode.

-De spillere, der er kommet til, har et højt niveau, så det overrasker mig ikke, at vi alle sammen kan gå ind og spille, som vi gør lige nu, siger Kløve.

Ud over Jakob Michelsen og Troels Kløve har Sønderjyske også hentet Janus Drachmann, Marc Pedersen og Joao Pereira i 1. division.

/ritzau/