Vil du hjælpe bierne? Så vær doven i haven

Vent med at fjerne mælkebøtterne og tag hensyn til bierne i haven, lyder det fra Danmarks Biavlerforening.

Opfordringen fra biavler Poul Larsen fra Skrydstrup er ikke til at tage fejl af: Vær doven og lad ukrudtet være.

Bierne har nemlig brug for blandt andet mælkebøtten til at få både pollen og nektar, men mange fjerner mælkebøtten så hurtigt som muligt, for at den ikke skal sprede sig. Og det gør det sværere for bierne at finde nok føde til at overleve.

- Det er et enkelt tandhjul i hele kæden, der kommer til at mangle. For når insekterne ikke er der mere, fordi der ikke er nok fødekilder, så bryder man fødekæden. Det er vigtigt, at hele biodiversiteten er på plads, siger biavler Poul Larsen.

Danmarks Biavlerforening støtter også op om det budskab og gør opmærksom på, at selvom mælkebøtterne er hadet af mange, så er de guld værd for bierne.

Gode råd til at hjælpe de truede insekter

Ifølge Poul Larsen er det meget enkelt, hvordan man som haveejer kan hjælpe bierne i en svær tid.

- Rådene er helt kort at lade tingene blomstre. Find eventuelt et hjørne i haven, hvor man ikke skal holde orden. Vær doven og lad tingene gøre, hvad de er bedst til her i naturen, siger han.

Det er nemlig værd at gøre en indsats for insekterne. En undersøgelse fra Tyskland viser, at der både bliver færre insekter og færre insektarter.

Ved at lade stå lidt mere til i haven kan man derfor sikre nogle blomstrende planter og buske til insekterne. På den måde kan man være med til at sikre, at der er nogle blomstrende planter og buske til insekterne, så de kan overleve.

Gode bi-råd til haveejere