Gratis sejltur: Turisterne vil også til Aarø i år

Igen i år er færgesejladsen til nogle af de danske øer gjort gratis i en periode i løbet af sommerhalvåret. Og ligesom sidste år er det populært at tage færgen ud til blandt andet Aarø. Passagertallet for august i år matcher rekordtallene for sidste år.

Dankortet og mønterne kunne i august og kan også i september blive i lommen, når man skal med blandt andet Aarøfærgen. Og ligesom sidste år har øen haft masser af gæster i august måned, der har benyttet den gratis mulighed for et ø-besøg. 

I 2021 har 19.015 passagerer taget færgen i august måned mellem Aarøsund på fastlandet. Sidste år lå tallet på 19.205 passagerer i samme måned. Det var 40 procent flere end i 2019, hvor der ingen gratisfærger var.

Selvom det er næsten samme antal passagerer i år som sidste år, så er det i år gået noget mere gelinde end sidste år, hvor den store tilstrømning kom bag på både øboer og færgepersonale. 

- Selvom der igen i år har været mange gennem tælleapparaterne, er alt gået stille og roligt. Har der været behov for det, har vi sejlet ekstrature, forklarer Jan Peter Sejersen, der er overfartsleder på færgeoverfarten.

Hvis der en dag eller i et tidsrum i løbet af dagen har været mange passagerer på grund af de gratis færgeovergange, så har det ikke givet panik hos Jan Peter Sejersen:

Gratis sejlads i august og september

Færgen sejler i pendulfart

- Vi har sejlet i pendulfart i tidsrummet mellem klokken 10.00 og 17.00. Det giver selvfølgelig meget mere sejlads, og det belaster vores personale lidt mere, men det er ikke noget, der er et problem, mener Jan Peter Sejersen.

I år er der gratis sejloverfart til Aarø i august og september, hvor der i 2020 også mulighed for en gratis sejltur i juli måned. Og det har betydet noget for interessen for et besøg på øen:

- I juli måned i år var 26 procent færre passagerer end i samme måned sidste år, siger Jan Peter Sejersen.

På spørgsmålet om, hvad han synes om en permanent ordning hver sommer i f.eks. august og september, så tror Jan Peter Sejersen, at det kun vil gavne øen: 

- Det vil være helt okay. Det er godt for øen, at få gæster herover. Ikke mindst er det godt for vores erhvervsliv.