TV der bevæger dig

Guld-Glen skal give Sønderjyske mere kulør

Første arbejdsdag for Sønderjyskes nye farverige cheftræner. Superligaekspert mener, at klubben har valgt rigtigt.

Glen Riddersholm mødte i dag for første gang spillerne fra Sønderjyske. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

01:04

Spillerne kommer til at mærke, at jeg mener, hvad jeg siger, lyder det fra Glen Riddersholm i sit første interview som Sønderjyske træner.

Glen Riddersholm har mandag første arbejdsdag i Sønderjyske. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

1 af 3

Når superligaspillerne fra Sønderjyske i dag vender tilbage fra juleferien og får testet den fysiske form, er det med en helt ny cheftræner i spidsen for holdet.

Glen Riddersholm kommer til, efter at klubben i december valgte at fyre Claus Nørgaard, og ifølge sportsjournalist Klaus Egelund fra Ekstra Bladet er det et tegn på, at der er nye tider på vej i Sønderjyske.

- For mig at se er det et signal om, at Sønderjyske nu er parat til at tage ansvar og vise, at de er en klub, der  efterhånden har været i superligaen ti sæsoner i træk, siger Klaus Egelund.

Mestertræner

Glen Riddersholm vandt det danske mesterskab med FC Midtjylland i 2015 og, ifølge Klaus Egelund, er det en af de mest fascinerende personer i dansk fodbold, der nu er ved roret i Sønderjyske. 

- Han er en træner, der godt tør stille sig op efter en kamp og sige, at Sønderjyske vandt kampen, fordi de spillede pissegodt.

- Det vil helt sikkert betyde, at der kommer mere opmærksomhed på klubben, og på grund af Glen Riddersholm bliver det også mere interessant for Ekstra Bladet at følge Sønderjyske i fremtiden, siger Klaus Egelund.

Vigtigt forår venter

Sønderjyske er inden de sidste seks kampe i grundspillet placeret på en 11. plads i rækken. Derfor venter der nogle vigtige kampe for Glen Riddersholm og holdet i det kommende forår.

- For Glen Riddersholm vil det på den korte bane være en succes at sørge for at holde Sønderjyske væk fra de afgørende nedrykningskampe i foråret. Det er ikke realistisk at tro på top seks i denne her sæson. 

Glen Riddersholm

46 årige Glen Riddersholm er født i Esbjerg og har tidligere været træner i bl.a. FC Midtjylland og AGF. I 2015 blev han mester med FC Midtjylland, men valgte efterfølgende at opsige sin stilling. Senere samme år blev han ansat som som cheftræner for AGF. Her blev han fyret i september 2017.

 

I oktober 2018 tiltrådte han en stilling som sportschef i Vendsyssel, men da tilbudet fra Sønderjyske dukkede op, valgte han at vende tilbage til trænergerningen.

Mere sport