TV der bevæger dig

Guldtræner kvitter Sønderjyskes ishockeymestre

Mario Simioni stopper i Sønderjyske få dage, efter at han førte klubben frem til det danske mesterskab.

Guldholdet skal se sig om efter en ny træner.

Sønderjyske-træner Mario Simioni stopper hos de nykårede danske ishockeymestre.

Den succesfulde canadier, der fredag førte Sønderjyske frem til det danske mesterskab med en sejr i Frederikshavn, oplyser i en pressemeddelelse, at han ikke vil stå i spidsen for holdet fra Vojens i næste sæson.

- Tiden er kommet og med guldmedaljen i tasken, kan jeg forlade klubben med hævet hoved, siger Simioni til nordschleswiger.dk.

Simioni, som har ført Sønderjyske frem til fire mesterskaber siden ansættelsen i 2004, har tidligere udtrykt frustration over, at han ikke har fået noget kontraktudspil fra klubbens ledelse, der endnu ikke har et økonomisk overblik for næste sæson.

- Efter alt det, jeg har udrettet her i klubben, er det nedværdigende for mig, at jeg i slutningen af april skal evalueres af en bestyrelse.

- Da jeg kom var Sønderjyske det dårligste hold i ligaen. I dag er vi sammen med Herning topholdet i dansk ishockey, siger Simioni.

Sønderjyske-direktør Klaus Rasmussen var overrasket, da han mandag fik nyheden fra trænerens egen mund ved en guldfest i Vojens.

- Jeg kan kun have respekt for, at Mario Simioni har truffet sit valg. Han har haft uvurderlig betydning for opbygningen af Danmarks suverænt stærkeste ishockeyorganisation.

- Vi er ham stor tak skyldig, og vi ønsker Mario Simioni det bedste for fremtiden.

- Det er format at sige farvel med alle en sæsons pokaler i skabet, siger Klaus Rasmussen med henvisning til, at Sønderjyske tidligere på sæsonen også blev danske pokalmestre.

Det er uvist, hvor canadieren fortsætter trænerkarrieren, men han gav i weekenden i et interview med Ritzau udtryk for, at han gerne fortsætter i Danmark.

I den forbindelse nævnte han Esbjerg som en mulig ny arbejdsgiver.

Mere sport