Haderslev bliver en del af Trekantområdet

Haderslev kommune vil være en del af erhvervssamarbejdet Trekantområdet. Borgmester i Haderslev Hans Peter Geil siger onsdag til TV SYD, at Haderslev officielt søger om optagelse på mandag, når økonomiudvalget har vedtaget ansøgningen.

På mandag søger Haderslev Kommune officielt om optagelse i erhvervssamarbejdet Trekantområdet. Samarbejdet består i forvejen af de seks kommuner Kolding, Vejle, Fredericia, Middelfart, Vejen og Billund, og snart kan Haderslev kommune måske skrive sig på listen.

Og Haderslev kommune behøver tilsyneladende ikke at bekymre sig om optagelsesproceduren. Formanden for Trekantområdet, Koldings borgmester Jørn Pedersen, fortæller onsdag formiddag til TV SYD, at både han og de andre borgmestre i Trekantområdet er positive over for Haderslevs ansøgning.

- Vi vil alle anbefale vores byråd at sige ja til Haderslevs ansøgning, siger Jørn Pedersen til TV SYD.

- Jeg kan ikke se nogen grund til, at det ikke skulle kunne lade sig gøre. Vi har en stærk organisation, der sagtens kan bære det. Haderslev kommune er stærk på kulturområdet, og vi har mange fælles interesser. Blandt andet inden for infrastruktur og også på erhvervsområdet. Jeg har svært ved at se, hvor vi skulle være uenige, siger Jørn Pedersen.

Før Haderslev officielt kan optages i Trekantområdet skal ansøgningen dog godkendes i alle de syv byråd. Både i Haderslevs eget byråd og i de seks medlemskommuner. Det mener Jørn Pedersen dog ikke bliver et problem at få byrådenes godkendelse.

- Det håber og tror jeg, at alle vil gøre, siger Jørn Pedersen.

Du kan her høre Jørn Pedersen uddybe, hvorfor det er en god idé, at Haderslev Kommune bliver en del af Trekantområdet (Varighed: 00:30 min.).