TV der bevæger dig

Haderslev er klar til kamp for kaserne

Rygterne på Christiansborg svirrer om kasernelukninger. Derfor er politikerne i Haderslev igen klar til kamp for byens store kaserne.

Borgmester Jens Chr. Gjesing modtager hjemvendte soldater ved paraden i fredags.

Forhandlingerne på Christiansborg om et nyt forsvarsforlig er i fuld gang. Der skal findes besparelser på tre mia kr., og nogle af pengene skal findes ved at lukke kaserner.

Ikke kun arbejdspladser

-På det seneste Økonomiudvalgsmøde var der bred politisk opbakning til, at vi skal gøre alt, hvad der står i vores magt, for at bevare Haderslev Kaserne. Vi har etableret en lille task-force og sover med støvlerne på, siger borgmester Jens Christian Gjesing.
Kommunen har sendt et personligt brev til samtlige medlemmer af forsvarsudvalget. Heri peges på, at Haderslev Kaserne fremstår som en toptrimmet og meget effektiv drevet kaserne, hvor der over de seneste år er investeret i størrelsesordenen kr. 170 mio.

For borgmesteren handler det ikke kun om økonomi og arbejdspladser i kommunen.

-Det er naturligvis et hårdt slag for os, at vi inden for de seneste år har mistet godt 1000 offentlige arbejdspladser, men denne sag handler ikke udelukkende om økonomi, siger borgmester Jens Christian Gjesing.

Bred folkelig opbakning

-Så sent som i fredags så vi endnu et eksempel på den brede folkelige opbakning og forståelse for den militære tilstedeværelse i Haderslev og Sønderjylland. Her blev hjemvendte soldater fra Afghanistan hyldet med modtagelse på rådhuset og parade gennem byen, siger borgmester Jens Christian Gjesing.