TV der bevæger dig

Haderslev Fjord bugner af døde fisk

Havørreder, fladfisk, rejer og fisk flyder rundt i Haderslev Fjord i disse dage - døde.

Foto: Erik Tveskov

- Fisk er sjovest, når de er levende. Så det er da en kedelig situation.

Sådan lyder det fra Flemming Andersen, lystfisker og fritidssejler fra Haderslev. Det var også et trist og uventet syn, der mødte ham, da han var ude på dagens sejltur.

00:23

Hør her om Flemming Andersens møde med de døde fisk.

Luk video

- Det var helt tilfældigt, da jeg så det. Jeg havde været ude at sejle, og så kom jeg til at se alle de her døde fisk. Der er rigtig mange havørreder - også ovre på den anden side af fjorden, siger han til TV SYD.

En anden af fjordens ihærdige lystfiskere er også nedslået over al den død.

- Jeg har lige været ude og gå et par kilometer langs med fjorden. Der ligger døde fisk over det hele. Nogle af dem ligger i vandoverfladen, men rigtig mange er faldet ned til bunden, siger Flemming Holm.

  Foto: Chris Pedersen, TV SYD

Han ærgrer sig over, at forholdene for fiskerne nu har lidt et stort nederlag.

- Det er da slet ikke sjovt, når sådan noget sker. Der er blevet gjort et stort stykke arbejde for at gøre forholdene for os fiskere bedre, så det her er et stort tilbageslag, siger Flemming Holm til TV SYD.

Haderslev Kommune har mandag eftermiddag holdt møde om sagen..

- Årsagen er, at det varme og stille vejr har fået iltmætningen til at falde. Det går ud over alt livet i fjorden. Vi kan desværre ikke gøre så meget andet end at håbe på, der snart kommer noget blæsevejr, siger Poul Sig Vadsholt, afdelingsleder, Haderslev Kommune, til TV SYD.

Og det kommer til at tage lidt tid, før det normale liv er tilbage i fjorden. 

- Vi er rigtig ærgerlige over det her. Det kommer nok til at tage en sæson, før fiskebestanden er tilbage på samme niveau, siger han.

Mest sete på tvsyd.dk