Haderslev har succes med at få syriske flygtninge i arbejde

Syv ud af ti af kvote-flygtninge, der lige nu kommer til Haderslev, er fra Syrien og det går rigtig godt med at få dem integreret og i arbejde.

De syriske flygtninge er den gruppe, der lige nu fylder mest, når det gælder integration af flygtninge i de Syd og Sønderjyske kommuner.

Derfor foregår der lige nu et stort arbejde ude i kommunerne, med at få de syriske kvote-flygtninge integreret og ud i et arbejde, så de kan forsørge sig selv.

Men selvom den opgave kan lyde som en stor udfordring, så er der faktisk store forventninger til at den opgave lykkedes i det Syd og Sønderjyske kommuner.

En datakørsel som Kommunernes Landsforening har lavet for TV SYD viser, at næsten halvdelen af de Syd og Sønderjyske kommuner forventer, at mindst hver fjerde eller flere af de syriske flygtninge er i arbejde, inden der er gået et år.

Det gælder også i Haderslev, hvor de samtidig er bevidste om at opgaven er meget vigtig.

-Lige nu er det primært syrere, som kommer til vores kommune, hvis vi ikke løbende lykkedes med at få de først ankomne integreret på arbejdsmarkedet og samfundet, så risikerer vi at vores evne til at modtage og hjælpe de sidst ankomne bliver ringere end i dag, siger Haderslevs borgmester H.P. Geil til TV SYD.

Forskellen på at få en kvote-flygtning integreret og i arbejde har stor betydning både personligt for de syriske flygtninge, men også for kommunernes økonomi fortæller H.P. Geil.

-Hver gang vi får en flygtning i arbejde, så sparer vi som kommune omkring 300.000 kroner i udgifter til at forsørge dem. De penge kan vi så bruge til andre ting i kommunen, siger H.P. Geil til TV SYD.