TV der bevæger dig

Haderslev markerer Danmarks Befrielse med stor lysfest

Omkring 8.000 mennesker forventes onsdag aften at deltage i markeringen Danmarks Befrielse i Haderslev til en af landets største lysfester.

02:48

Lysfest for første gang er tyskerne officielt inviteret med.

00:25

Lysfest i Haderslev - i aften er tyske borgere officielt inviteret.

Til lysfesten sidste år kunne man for første gang se det store lysshow på facaden af Haderslev Kaserne.

1 af 3

Onsdag aften markeres Danmarks Befrielse i Haderslev med en stor lysfest. Her 71 år efter befrielsen forventes det, at opbakningen er større end nogensinde før.

Lysfesten i Haderslev har i mange år været båret af stærke traditioner, men sidste år blev formen fornyet - blandt andet med et stort lysshow på facaden af Haderslev Kaserne. Det betød at mere end 8.000 mennesker sidste år deltog i markeringen - i år forventes endnu flere at deltage.

- Det handler om at have mod til at forny sig, uden det går udover traditionerne. Der er mange følelser i spil, når det handler om besættelsestiden, og dem har vi ikke haft et ønske om at røre ved. Tværtimod har vi haft en ambition om også at gøre lysfesten nærværende for de yngre generationer, og det er i den grad lykkes, siger borgmester H.P. Geil i en pressemeddelelse.

Dagen vil bestå af de faste elementer som fakkeloptog gennem byen, tappenstreg, musik og taler på Haderslev Kaserne. Derudover vil der i løbet af dagen være forskellige arrangementer for både børn, unge og voksne – blandt andet film, foredrag, koncerter og paneldebat. Årets lysfesttale holdes af Prins Joachim, der sammen med Prinsesse Marie deltager i lysfesten. Hele programmet kan læses på lysfestens hjemmeside.

Herunder kan du se video fra lyshowet maj 2015:

Udover lysfesten i Haderslev bliver befrielsen i dag markeret over hele Syd- og Sønderjylland.

Klokken 22.20 sender vi direkte fra Lysfesten i Haderslev.