TV der bevæger dig

Haderslev Næs får næste sommer sin egen Camino

Haderslev Næs får til sommer sin egen Camino, når frivillige fra en række af næssets landsbyer åbner en vandre- og cykelsti på omkring 100 kilometer mellem de syv kirker på Haderslev Næs samt Haderslev Domkirke og Hertug Hans Kirke.

Halk, Vilstrup, Starup og Hoptrup Kirker samt Haderslev Domkirke og Hertug Hans Kirke.

Systemet af vandre- og cykelvenlige stier har fået navnet  ”Camino – Haderslev Næs”, og forbinder Øsby, Aarø, Grarup, Halk, Vilstrup, Starup og Hoptrup Kirker samt Haderslev Domkirke og Hertug Hans Kirke.

Arbejdet med og introduktionen af Camino – Haderslev Næs er inspireret af den spanske version "Camino de Santiago de Compostela", som både er en pilgrimsrute og en kulturhistorisk turistattraktion.

Camino – Haderslev Næs etableres på eksisterende veje og stier.

Kirkerne som fikspunkter er valgt af flere årsager. De har en høj kulturhistorisk værdi, og udgør nogle meget markante bygninger i landsbyerne. Derudover vil man kunne se kirkerne langt ude på ruten, så man som vandrer får et mål at gå efter.

-  Vi håber at kunne bidrage til udvikling og fornyelse af turismemulighederne på Haderslev Næs og tiltrække et nyt segment af turister, som vil efterspørge overnatnings- og bespisningsmuligheder lokalt, siger Jonas Schultz Thygesen, formand for Øsby Beboerforening, til TV SYD.

Vi håber at kunne bidrage til udvikling og fornyelse af turismemulighederne på Haderslev Næs

Jonas Schultz Thygesen, formand, Øsby Beboerforening,

Ruten bliver også et åndeligt tilbud med mulighed for at fordybe sig i de klassiske pilgrimsdyder, der vedrører frihed, enkelhed, langsomlighed, stilhed, bekymringsløshed.

Arbejdet med at etablere Camino – Haderslev Næs blev indledt i 2013. Hele projektet gennemføres ved frivilligt arbejde. 

- Vi har taget kontakt til de øvrige lokalsamfund på ruten, som alle er gået meget aktivt ind i projektet, hvorfor der i dag er etableret selvstændige arbejdsgrupper i Halk/Hejsager, Vilstrup, Hoptrup og Starup, og som det sidste har vi etableret en styregruppe med repræsentanter fra landsbyerne, siger Jonas Schultz Thygesen, formand for Øsby Beboerforening.

Der er stiftende generalforsamling i Klub Camino – Haderslev Næs den 17. januar. Åbningen af Camino – Haderslev Næs finder sted den 18. juni 2017.

Her kan du få et indtryk af den nye Camino – Haderslev Næs:

 

 

Mere kultur
Mest sete på tvsyd.dk