TV der bevæger dig

Haderslev og Fredericia er blevet langt mere erhvervsvenlige

Både Haderslev og Fredericia har haft en markant fremgang i årets Lokalt Erhvervsklimaundersøgelse fra Dansk Industri.

Haderslev Kommune offentliggjorde i dag, at kommunen skal spare 99 mio. kroner i 2011 og 163 mio. i 2012. Resten af kommunerne i Sydjylland følger dog godt efter.

40 pladser og 41 pladser. Det er, hvad Haderslev og Fredericia har sprunget frem på Dansk Industris liste over de mest erhvervsvenlige kommuner. Det bringer de to sydjyske kommuner op på en 28. plads for Haderslevs vedkommende og en 37. plads til Fredericia.

- Det er imponerende flot, at Haderslev formår at rykke sig så meget i forhold til sidste år. Og det vidner om, at kommunen over en bred kam har arbejdet seriøst med at gøre virksomhedernes vilkår endnu bedre. Det ser vi resultatet af nu, siger formanden for DI Sønderjylland, Erling Duus, i en pressemeddelelse.

Det er blandt andet en bedre dialog mellem kommunen og virksomhederne, der har betydet, at Haderslev Kommune er rykket så markant frem.

- Det har stor betydning for virksomhederne, at kommunen er tilgængelig, og de initiativer, man har taget i Haderslev kommune for at øge dialogen, er blevet modtaget positivt af virksomhederne. Det er placeringen som nr. 8 i denne kategori et godt udtryk for, siger Erling Duus.

Den bedst placerede kommune i TV SYD's sendeområde er Hedensted, der ligger som nummer fire på landsplan. Hedensted Kommune er tæt forfulgt af Vejen på en sjetteplads og Billund på en ottendeplads.

 

Fakta om Lokalt Erhvervsklima 2015:

- DI's undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2015, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er sjette år i træk, at DI laver undersøgelsen.

- 7.100 virksomheder inden for Dansk Industris brancher, bl.a. produktion, transport, fødevarer, engroshandel og service har svaret på undersøgelsen i 2015. De har blandt andet vurderet kommunernes overordnede erhvervsvenlighed og helt specifikke erhvervsvilkår som f.eks. skattetryk, kommunal sagsbehandling, adgang til arbejdskraft, infrastruktur og kommunernes image mv.

- Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.

- 96 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. De to kommuner Læsø og Fanø deltager ikke.

 

Mest sete på tvsyd.dk