Haderslev skal endevendes

Fuldt hus til borgermøde i aften om forandring af Haderslevs bymidte

Et omfattende klima- og byfornyelsesprojekt i Haderslev trækker fuldt hus til det første info- og idemøde om projektet i aften. 300 borgere har tilmeldt sig og dermed er der udsolgt og lukket for tilmeldinger til  mødet på Haderslevhus.

Klimaskabte oversvømmelser i Haderslevs lavestliggende områder kobles sammen med et omfattende byfornyelsesprojekt, som ikke blot skal bortlede mere regnvand fra Jomfrustien og tilstødende gader men også skabe nyt byrum med nye forbindelser mellem by og havn, men hvordan?  Det er det, som Haderslevs borgere i aften skal være med til at finde svar på, siger projektleder i Haderslev Kommune Søren Kistorp til TV SYD.

Den 23. maj 2014 faldt der så megen regn, at hele Jomfrustien stod under vand, og den slags ekstremregn på kort tid kommer der på grund af klimaforandringer mere af i fremtiden. I maj 2014 faldt der regnmængder, som i tekniksprog svarer til en 60-års hændelse, men Haderslevs kloaknet er kun gearet til at kunne absorbere en 10-års hændelse. Efter byfornyelsesprojektet skal Haderslev minimum kunne absorbere mængder, som svarer til en 100-års hændelse, fortæller administrerende direktør John Mølgaard fra Provas i Haderslev, som står for den tekniske gennemførelse af det store byfornyelsesprojekt.

Det påbegyndes tidligst i år 2017.